16.08.2012

Tahinli Kek

Zaman zaman evde kendime kek yapmak isterim ama tariflerin hep çok kişilik olmasından dolayı vazgeçerim. Ne de olsa hepsini bitiremeyeceğim ve keke yazık olacak. Bu yüzden pek kek yapmam anca misafir gelecek de öyle, kendim için değil yani. Halbuki zaman zaman kendimiz için de bir şeyler yapmalı, ziyafet çekmeliyiz öyle değil mi? Bir gün ChefsTable’da katıldığım bir iftar davetinde bu derdime Şef Serkan Bozkurt tarafından son verildi. O gün kendisi bize mini mini leziz mi leziz “Tahinli Kek” yaptırdı. Eğer sen de benim gibi böyle bir dertten muzdaripsen bu tarif senin de işini görecek emin ol ;)


Fotoğraftakiler: (Soldan sağa doğru sırasıyla)
 1 yumurta sarısı
 Çeyrek yemek kaşığı un (Kek kabını unlamak için)
 1 yemek kaşığı un
 1 yumurta
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Yarım yemek kaşığı çikolata
 1 yemek kaşığı tahin
 1 yemek kaşığı şeker
 1 çay kaşığı kabartma tozu
 Yarım yemek kaşığı tereyağı  (Kek kabını yağlamak için)
 1 dal taze nane (Süslemek için)


Önceden ısıtılmış el yakmayan sıcaklıkta olan kabımızda, tereyağını eriterek bitter çikolatayla birlikte karıştırıyoruz.


Ardından şeker ve yumurtaları atıp çırpıyoruz.


Kalan bütün malzemeleri ve tahini birbirine yediriyoruz.
Son olarak, kek kabımızı önce tereyağlayıp ardından unluyoruz ki piştiğinde kolayca keki çıkaralım.


Kek kabı ve karışım hazır olunca ikisini buluşturup fırına doğru yolculuğa çıkartıyoruz.


Yolculuk sonrası servis öncesi üzerini bir parça taze naneyle süslüyoruz. 

İşte bu kadar, haydi afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İlginiz için teşekkür ederim.